artikel

Vijf winnaars Catering Magazine Awards 2001

Horeca

TILBURG – Geraldo Pala, Rob Doesborg, Cor van Erp, Ron Koebrugge en John van de Bunt hebben een Catering Magazine Award ontvangen. De felbegeerde cateringprijzen zijn vrijdag 23 november in Tilburg toegekend in de categorieën Gastvrijheid, Instellingen, Innovatief concept, Partycatering en Bedrijfscatering. De verkiezing werd georganiseerd door het vakblad Catering Magazine.

De strijd om de Catering Magazine Awards kende dit jaar voor het eerst de categorie ‘Gastvrijheid’. Een vaak onderschatte discipline in de catering, maar dermate belangrijk voor de branche dat een aparte Award volgens de jury zeker op zijn plaats is. Geraldo Pala, die namens Albron Travel Catering onder meer als treinsteward werkt op de lijn Amsterdam-Brussel, ging met de eerste Gastvrijheids-award aan de haal. De jury was vooral onder de indruk van het geduld waarmee Pala de vaak mopperende treinreizigers een luisterend oor biedt en de oprechte klant-is-koning gedachte, zowel naar zijn eigen kopers toe als naar de reizigers die helemaal niets bij hem afnemen.

In de categorie Instellingscatering ging de Award naar Rob Doesborg, die als hoofd voeding werkt bij de Stichting Pepeijn in Echt. Geen zee gaat Doesborg te hoog als het aankomt op zijn streven om het beste van het beste te serveren aan zijn meervoudig gehandicapte bewoners. Doesborg weet topkwaliteit, hygiëne én een altijd goede sfeer te combineren en zo het welzijn van zowel de bewoners als zijn medewerkers te verhogen.

De Award in de categorie Innovatief Concept kwam terecht bij Cor van Erp van Magic Meals, een uitermate vernieuwend evenementen-concept dat overigens vele vaders kent. Ron Koebrugge, Haak Consult, Frans Bevers en Lok 7000 stonden aan de wieg van het grootse concept dat voorziet in zo’n 4000 warme maaltijden per uur. Samen met Cor van Erp’s International Kessel is gekomen tot een ingenieus concept dat grote evenementen snel en eenvoudig van zowel eenvoudige als zeer luxueuze maaltijden kan voorzien.

De categorie Partycatering werd gewonnen door de al eerder genoemde Ron Koebrugge, maar dan in zijn rol als evenementencateraar. Met beide benen stevig op de grond catert Koebrugge niet alleen mega-evenementen zoals popconcerten, marathons en festivals, maar is hij ook verantwoordelijk voor de stadioncatering bij onder meer NAC, Feyenoord, Excelsior en Sparta. Zijn enorme gedrevenheid, gecombineerd met nuchterheid en het vermogen tot innovatief denken hebben op de jury veel indruk gemaakt.

In de categorie Bedrijfscatering tenslotte ging de Award naar John van de Bunt, van wie opviel dat hij aangeboren gastheerschap en managementkwaliteiten uitstekend weet te combineren. Van de Bunt startte in 1995 als trainee bij ECS Catering, maar schopte het al snel tot accountmanager, nog steeds van ECS, voor Midden- en West-Nederland.

Reageer op dit artikel