artikel

Werknemers mogen van Bos weer goedkoper lunchen

Horeca

DEN HAAG – Werknemers die hun lunch nuttigen in de bedrijfskantine kunnen dat binnenkort weer wat goedkoper doen. Nieuwe belastingregels die sinds dit jaar gelden, maken de maaltijd erg duur. De kosten die werkgevers voor de nieuwe administratieve rompslomp moeten maken, komen immers op het bordje van de hongerige werknemers. Dat gaat als het aan staatssecretaris Bos van Financiën ligt gauw veranderen.

Bos heeft met werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties afgesproken de nieuwe belastingregels op dit punt terug te draaien. Onder het vorige belastingregime werden gratis en goedkope maaltijden weliswaar ook belast, maar voor lage en vaststaande bedragen en volgens simpele regels. Bos wil weer terug naar dit systeem van ‘vaste bedragen’.

Reageer op dit artikel