artikel

Zaanstad sluit dancing Fundustry

Horeca

ZAANDAM – Dancing de Fundustry aan de Hemkade in Zaandam is komend weekeinde op last van burgemeester R. Vreeman van Zaanstad gesloten. De burgemeester deelde woensdag mee dat de incidenten tijdens de Wasteland Party in de Fundustry, afgelopen weekeinde, aanleiding zijn voor de maatregel.

Bij dit feest kwam een 28-jarige vrouw uit Zeist om het leven, mogelijk door drugsgebruik. Vreeman: ‘Ik heb de indruk dat er geen sprake is van een eenmalig incident en wil iedere kans op herhaling uitsluiten.’ Ook dancing De Waakzaamheid/Lexicon moet op last van de burgemeester op zondag 18 november dicht van 06.00 tot 24.00 uur. Vreeman neemt op korte termijn een beslissing over het verdere beleid voor grootschalige feesten in Zaanstad.

In de Fundustry hebben geregeld grootschalige feesten plaats waarbij volop drugs worden gebruikt. Vele bezoekers zijn de afgelopen weken met ernstige ziekteverschijnselen opgenomen in ziekenhuizen. Begin oktober kwam een tiener uit Leiden om het leven na een bezoek aan de Fundustry. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat bij de dancing in verdovende middelen wordt gehandeld.

Zaanstad heeft de maatregelen genomen op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening.

Reageer op dit artikel