artikel

Kipstandaard

Horeca

Om kip te bereiden met een heerlijk krokant korstje moet u beslist eens een kipstandaard gebruiken. De kipstandaard is van ovenvaste keramiek. Hij bestaat uit een schaal waarin het braadvocht wordt opgevangen, met in het midden een kegel.

Gebruik bij voorkeur een verse kip. Deze spat (en bevuilt uw oven) minder dan een diepvrieskip. Spoel de kip onder stromend water af en dep hem daarna droog met keukenpapier. Kruid de kip naar smaak en plaats hem op de standaard. Bind de poten en de vleugels niet vast.Zet nu de standaard met de kip in de oven (200°C) en laat hem circa 1 uur braden. Haal de kip uit de oven als hij een mooi goudbruin en knapperig korstje heeft.De fabrikant van de kipstandaard (Römertopf) geeft ook nog een aardig recept voor Caribische kip. Wrijf de kip van binnen in met zout. Laat boter smelten en doe er kerriepoeder doorheen. Plaats de kip op de standaard en smeer hem in met de kerrieboter. Zet de standaard met de kip in een koude oven en stel deze in op 200°C. Neem na 50 minuten de kip uit de oven en bestrijk deze met ananassap. Laat de kip daarna nog 10 minuten braden in de hete oven. Serveer de kip met ananasschijfjes.

Reageer op dit artikel