artikel

Tal van evenementen tijdens Rotterdams Waterjaar in 2003

Horeca

Waterkasteel, waterrevue, waterfront en scheurbuik. Dat zijn enkele van de evenementen die in Rotterdam in 2003, tijdens het Rotterdamse Waterjaar, gehouden worden. Woensdag 12 december werden de plannen voor het waterjaar, dat grotendeels in de lente en zomer plaatsvindt, gepresenteerd.

Voor het Waterjaar heeft de gemeente Rotterdam zes miljoen gulden over. Het gemeentelijk havenbedrijf doet daar nog één miljoen bovenop. De rest van de benodigde ruim elf miljoen hoopt de organisatie uit sponsoring en fondsen te halen. Op de gemeente zal geen extra beroep gedaan worden, zo beloofde organisator I. van der Linde.

Het jaar heeft voorlopig de naam Waterlife meegekregen. Daar werd woensdagochtend door een raadslid al aan geknabbeld. ‘Dat wordt Waterlijf. U weet hoe dat gaat hier in Rotterdam’, aldus VVD-raadslid Korthals. Zij zag meer in de ondertitel Hart voor de stad is passie voor het water.

Het Waterjaar begint op 21 maart met het Waterkasteel. Dat is het omgetoverde Luxortheater, waar een lees- en gedichtenevenement speciaal voor kinderen wordt georganiseerd. Voor het grote publiek staat op 26 april de Aquarius-waterrevue in waarschijnlijk de Koningshaven op het programma. Tijdens de zondagen in de zomermaanden zal het Willemsplein de spil zijn in Waterfront Boulevard.

Met onder andere grote popnamen hoopt de organisatie ook veel jongeren naar Rotterdam te trekken. Scheurbuik is de naam voor een festijn met stand-upcomedians, een gebied waarop Rotterdam inmiddels een aardige naam begint op te bouwen.

Andere grote evenementen zijn de Seamile Run, over de Erasmusbrug naar het stadhuis, dat in samenwerking met Rotterdam Marathon wordt georganiseerd. De Erasmusbrug wordt ook nog het decor van een grote modeshow, een evenement dat tijdens Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 vanwege de kosten afviel. Een groot zeilevenement staat ook nog op het verlanglijstje van de organisatie, maar dat is nog niet rond.

Het Waterjaar wordt tegelijkertijd met de Wereldhavendagen in september 2003 afgesloten. Rotterdam wil met het Waterjaar tenminste 500.000 extra bezoekers naar de stad trekken.

Reageer op dit artikel