artikel

Verschillende themapaviljoens

Horeca

Het Biologische PleinOp dit plein kennis maakt u kennis met biologische producten. Proef biologische hapjes en drankjes. Demonstraties en presentaties geven informatie over de mogelijkheden die biologische producten bieden. Op het Plein zijn ook leveranciers te vinden. Steeds meer leveranciers van voedingsmiddelen hebben een biologisch assortiment. Vanwege hun brede aanbod staan zij niet altijd op […]

Het Biologische Plein
Op dit plein kennis maakt u kennis met biologische producten. Proef biologische hapjes en drankjes. Demonstraties en presentaties geven informatie over de mogelijkheden die biologische producten bieden. Op het Plein zijn ook leveranciers te vinden. Steeds meer leveranciers van voedingsmiddelen hebben een biologisch assortiment. Vanwege hun brede aanbod staan zij niet altijd op het Biologische Plein. U kunt deze exposanten vinden door de biologische route op de beursvloer te volgen.

Het Wijnpaviljoen en Wijntheater
Op het wijnpaviljoen vindt u diverse wijnleveranciers bij elkaar. Dit jaar vormt het Wijntheater het hart van het Wijnpaviljoen. Iedere dag zijn er tal van proeverijen: variërend van een basiscursus wijnproeven tot en met een proeverij gericht op honderd jaar Fronsac. Verder zijn er wijnen te proeven die geselecteerd zijn door Vins Gastronomiques Controles en de wijnen van de exposanten in het Wijnpaviljoen. Iedere dag heeft het Wijntheater, naast het reguliere programma, een speciaal thema. Zo is er de eerste dag de Nationale Huiswijncompetitie. De andere beursdagen komen respectievelijk ‘Gezond eten en drinken’, De invloed van wijn op spijs’ en de ‘Wijnkaart anno 2002’.

Het Halalpaviljoen
Nieuw op de Horecava is het Halalpaviljoen, een initiatief van Amsterdam RAI en de Stichting Nationale Halalkeur. U kunt er kennismaken met alle aspecten van halalvoeding. Zo zijn er in de halalcafetaria verschillende halalhapjes te proeven. In samenwerking met de Stichting Nationale Halalkeur, SGS Int. Controle Maatschappij, organisatie-adviesbureau CIBIT en Imamin Halalfood Company zijn er presentaties over allerlei aspecten van halal zoals de halalconsument, halalproducten en de halalverkoop etc. Tot slot zijn er leveranciers van halalproducten aanwezig. Bij producten die het Halalkeur dragen, voldoen alle dierlijke ingrediënten aan de eisen van halal. Dat betekent dat de dieren op rituele wijze geslacht zijn.

Presentatie Horecava Innovation Award
De beste inzendingen voor de Horecava Innovation Award zijn te zien op de beursvloer. Er zijn vier categorieën: Food & Beverage, Equipment, Interior & Design en (nieuw dit jaar) Services. De drie beste inzendingen en vanaf dinsdag de winnaar per categorie worden uitgebreid toegelicht. U ziet het product, terwijl een kort videofilmpje aanvullende informatie geeft. Zo ziet u op één paviljoen het meest opzienbarende nieuws uit de branche.

Presentatie alcohol en verkeer
Wat is de invloed van alcohol op uw rijstijl. Test nu zelf uw reactievermogen in de rijsimulator van de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO. Op de stand van 3VO wordt tevens de Bobcampagne gepresenteerd. Bob is de man of vrouw die niet drinkt als er een feestje is, om veilig naar huis te kunnen terugrijden. Immers, het feit dat veilig vervoer naar huis geregeld is, verhoogt de kans op omzetverhoging voor de ondernemer omdat de overige leden zich niet meer om het rijden hoeven te bekommeren.

Reageer op dit artikel