artikel

Zeeuwse oester wint aan populariteit in de horeca

Horeca

De belangstelling voor en het aanbod van Zeeuwse oesters in de horeca neemt toe. Steeds meer restaurants hebben, de uit Zeeland afkomstige, oesters op de kaart staan. Vooral tijdens de feestdagen bereikt de oesterverkoop een piek. Dertig procent van de Zeeuwse oesters wordt in de decembermaand verkocht. Bovendien is de kwaliteit van de Zeeuwse oester in december optimaal.

Zeeuwse oester wint aan populariteit in de horeca

Een doorbraak van de oester in Nederland lijkt in het verschiet te liggen. Rauw of gegrild zijn oesters een succesvol voorgerecht. De gegrilde oesters zijn de eerste opstap voor de consument die nog niet zo vertrouwd is met de uitgesproken zilte smaak van oesters. Daarna volgt de overstap naar de rauwe oester. Restaurants hebben een duidelijke voortrekkersrol in het populariseren van de oester. Maar ook supermarkten en visspeciaalzaken bieden ze steeds vaker aan.

Het Nederlands Visbureau heeft een oesterfolder gemaakt met recepten en informatie over het opensteken en de kweek van oesters. De folder is gratis op te vragen bij het Nederlands Visbureau, telefoon 0800-9080 of via e-mail info@visbureau.nl

Reageer op dit artikel