artikel

‘Ik ben totaal verrast

Horeca

Ik was totaal verrast’, meldt een zeer ontspannen Paul van Waarden in zijn restaurant in Rijswijk. De restaurateur moest zijn nieuwverworven sterbezit vernemen van een journalist die hem opbelde om te feliciteren. Michelin informeert éénsterbezitters klaarblijkelijk niet. Desalniettemin is Van Waarden blij. Als reden haalt hij aan dat Michelin waarschijnlijk een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft ontdekt. […]

‘Ik ben totaal verrast

Ik was totaal verrast’, meldt een zeer ontspannen Paul van Waarden in zijn restaurant in Rijswijk. De restaurateur moest zijn nieuwverworven sterbezit vernemen van een journalist die hem opbelde om te feliciteren. Michelin informeert éénsterbezitters klaarblijkelijk niet. Desalniettemin is Van Waarden blij.

Als reden haalt hij aan dat Michelin waarschijnlijk een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft ontdekt. ‘Het totale plaatje klopt. En dat is ook de bedoeling.’Restaurant Paul van Waarden is nog betrekkelijk jong, in ’98 opende van Waarden deze zaak, maar nieuw in het vak is hij niet. Als vroegere kok van Seinpost en zijn eigen zaak ‘De keuken van Waarde’ in Wassenaar, is hij wel wat gewend. Hij is ook niet bang voor ‘sterrenpubliek’. ‘Je moet ervoor waken dat er niet te veel volk speciaal op je afkomt, maar we zijn behoorlijk nuchter hoor. Dat komt wel goed.’