artikel

Theezetmethoden

Horeca

Er zijn verschillende manieren om water voor de thee op de juiste temperatuur te brengen: – De meeste espressomachines hebben een wateruitloop, die voldoende warm water geeft.– Waterkokers zijn er van 1 tot 100 liter. Bepaal hoeveel water u nodig heeft en koop met die kennis de het toestel met de juiste grootte. Verschillende manieren […]

Er zijn verschillende manieren om water voor de thee op de juiste temperatuur te brengen:

– De meeste espressomachines hebben een wateruitloop, die voldoende warm water geeft.
– Waterkokers zijn er van 1 tot 100 liter. Bepaal hoeveel water u nodig heeft en koop met die kennis de het toestel met de juiste grootte.

Verschillende manieren om thee te zetten

  EENMALIG HERBRUIKBAAR
Per kop Eenkops theebuiltje Theeglas met (glazen) filter*
   Papieren theefilter* Thee-ei*
     Theeknijper*
     Theezeef* (plastic, RVS, porselein)
      Universeel kunststof theefilter*
Per pot Theebuiltje Theezakje van stof
   Papieren theefilter* Theepot met uitneembaar filter*
      Theepot met geïntegreerd filter*
     Theezeef*(plastic, RVS, porselein)
     Universeel kunststof theefilter*
* zetmethoden voor losse thee 

Zetadvies

1. Breng vers en koud (leiding)water aan de kook en laat dit water drie tot vijf minuten doorkoken, afhankelijk van de hardheid van het water.

2. Spoel het servies om met een beetje kokend water om het te verwarmen en de smaak van voorgaande zetsels te verwijderen.

3. Voor een 1 kopje thee gebruikt u circa 2 gram losse thee of een theebuiltje. Voor een volle theepot (ongeveer zes tot acht koppen) dienen op z’n minst twee theelepels losse thee of twee theebuiltjes in de pot te worden gedaan.

4. De trektijd voor een theebuiltje is circa 2 tot 3 minuten. Laat losse thee ongeveer vier minuten trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd en/of de hoeveelheid thee aanpassen. Sommige thee zoals Darjeelingthee heeft meer tijd nodig. Laat deze gerust zeven minuten staan.

5. Roer voor het uitschenken de thee even door. Hierdoor wordt het thee-extract, dat naar de bodem is gezakt, gelijkmatig over de inhoud van de pot verdeeld.

Let op! Zet groene thee met minder heet water dan andere theeën. Laat het water dus afkoelen voordat u het serveert. Groene thee die met te heet water wordt gezet, smaakt bitter.

Reageer op dit artikel