artikel

Genoegens van Grapevine

Horeca

De megasteden Dallas en Forth Worth zou je niet direct met wijn associëren, maar op hun internationale luchthaven is een authentiek wijnbedrijf gevestigd (La Bodega, dat alleen wijnen uit Texas aanbiedt) en in de randgemeente Grapevine vindt in september ‘s werelds grootste wijnfestival plaats. Daaraan nemen meer dan 215.000 mensen deel, en ongeveer 10 procent daarvan vormt ’s werelds grootste wijnjury.

Genoegens van Grapevine

Ook in andere opzichten is Grapevine, dat een fraai geconserveerd centrum heeft, een echte wijnstad. De gezamenlijke wijnbouwers hebben er hun hoofdkwartier en zes wijnfirma’s drijven er proeflokalen en/of kelders. Als je ze allemaal bezoekt, dan blijkt eigenlijk elke producent zijn specialiteiten te hebben.

Delaney Vineyards zijn droge mousserende wijn en Sauvignon Blanc, Homestead Winery zijn droge Muscat en Muscat ‘Sherry’, Cap Rock zijn Chardonnay, Toscana Rosso en Orange Muscat, La Buena Vida zijn verbazend geslaagde Port-imitaties, Cross Timbers zijn Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot – en bij Su Vino kun je onder vakkundige begeleiding je eigen wijn componeren, vergisten en bottelen.

Ook in andere opzichten is Grapevine, dat een fraai geconserveerd centrum heeft, een echte wijnstad. De gezamenlijke wijnbouwers hebben er hun hoofdkwartier en zes wijnfirma’s drijven er proeflokalen en/of kelders. Als je ze allemaal bezoekt, dan blijkt eigenlijk elke producent zijn specialiteiten te hebben.

Delaney Vineyards zijn droge mousserende wijn en Sauvignon Blanc, Homestead Winery zijn droge Muscat en Muscat ‘Sherry’, Cap Rock zijn Chardonnay, Toscana Rosso en Orange Muscat, La Buena Vida zijn verbazend geslaagde Port-imitaties, Cross Timbers zijn Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot – en bij Su Vino kun je onder vakkundige begeleiding je eigen wijn componeren, vergisten en bottelen.

Reageer op dit artikel