artikel

Krokant decor

Horeca

Een krokant decor op een zacht dessert, ijs of stukje patisserie doet het altijd goed. Denk maar aan het wafeltje op de sorbet. Overigens: meteen weer vergeten dat wafeltje, want dat kennen we langzamerhand wel. Je kunt ook een verrassend krokant decor maken.Neem bijvoorbeeld filodeeg of kataifiedeeg (ragfijn gesneden filodeeg) en frituur dat.

Van filodeeg kun je een julienne snijden en die reepjes in hete olie frituren. Bestrooi de krokante reepjes die je dan krijgt met poedersuiker of kaneelsuiker en je hebt een heerlijk knapperig decor voor op een zacht dessert. Hetzelfde kun je doen met dotjes kataifie. Na het frituren de decoratie wel goed laten uitlekken. Dergelijke decors zijn goed in het voren te maken en te bewaren in een trommel, zodat je ze altijd voor het grijpen hebt.

Reageer op dit artikel