artikel

Snelle snoepjes

Horeca

Ambachtelijke snoepjes voor bij de koffie of de thee maak je heel eenvoudig en snel met amandelspijs als basis. Amandelspijs is kant en klaar verkrijgbaar. Daar doorheen kun je allerlei gedroogde en gemalen of fijngehakte producten doen. Bijvoorbeeld pistachenootjes, abrikozen, gedroogde appel, kaneelsnoepjes…

Eigen ambachtelijke snoepjes voor bij de koffie of thee
Je kunt van alles verzinnen om door de amandelspijs te doen, als het maar droog is, anders wordt de amandelspijs te zacht.

Bereiding
Meng het fijngehakte product goed door de amandelspijs. Maak een rol van de spijs en snijd die in gelijke stukjes. Draai van de stukjes allemaal gelijke balletjes. Als je die balletjes in de oven bakt, niet warmer dan 180°C, krijg je heerlijk knapperige snoepjes.

Haal de ‘snoepjes’ uit de oven als ze lichtbruin zijn. Ze bruinen daarna nog wat door. Laat ze vooral niet donkerbruin worden, want dan wordt de amandelspijs bitter.

Reageer op dit artikel