artikel

Vrijage Oostwegel en Hampshire

Horeca

De Limburgse kasteelheer Camille Oostwegel is met zijn kasteel Erenstein en hotel Brughof in Kerkrade toegetreden tot de hotelketen Hampshire. Erenstein, dat zich nu profileert als A Hampshire Classic Hotel is het dertigste hotel van de snelst groeiende Nederlandse hotelketen. Hampshire Classic Hotels behoren tot het topsegment van de keten.

De vrijage met Hampshire is volgens Camille Oostwegel minder opmerkelijk dan hij lijkt. De Limburgse horecaman presenteert zichzelf weliswaar met Camille Oostwegel Châteaux & Hotels onder zijn eigen naam als brand, maar hij wijst erop dat Château St. Gerlach in Houthem al geruime tijd is aangesloten bij Small Luxury Hotels of the World. Voor Erenstein/Brughof (drie sterren) zocht Oostwegel al enige tijd naar een samenwerkingsverband op sales- en marketinggebied. Hij had de keuze uit Best Western, Golden Tulip en Hampshire.‘Best Western viel af, omdat ik ons product niet bij Best Western vindt passen’, aldus Oostwegel. Golden Tulip was vervolgens geen optie omdat die keten internationaal opereert: ‘En dat is voor ons niet zo interessant.’

Oostwegel had het oog al eerder op Hampshire laten vallen, maar vond de keten aanvankelijk nog te klein om toe te treden. De Hampshire-omvang kan intussen de goedkeuring wegdragen van de Limburgse kasteelheer. Kasteel Erenstein en hotel Brughof is de dertigste onderneming die Hampshire in de armen sluit.Erenstein en Brughof bevinden zich in het goede gezelschap van onder meer Groot Warnsborn in Arnhem en De Swaen in Oisterwijk, die ook het predikaat A Hampshire Classic Hotel hebben. Bij de Hampshire Classic Hotels ligt behalve op de kwaliteit van de logies een sterk accent op de culinaire kwaliteit van de bedrijven.

Frappez toujours
Oostwegel verwacht met de aansluiting van Erenstein en Brughof bij Hampshire een intensievere marktbewerking in met name Nederland en België. ‘We hebben zelf een krachtige marketing- en salesafdeling, maar Hampshire heeft duidelijk méér capaciteit’, aldus Oostwegel die eraan toevoegt dat het onderbrengen van het hotel in een keten niet per se noodzakelijk was, maar dat in de actuele marktsituatie enige toegevoegde waarde nooit kwaad kan: ‘Het is in ons vak altijd een kwestie van frappez toujours.’

Behalve kasteel Erenstein en hotel Brughof zijn ook Hotel de Ville in Groningen en grand hotel & restaurant Voncken in Valkenburg in de categorie A Hampshire Classic Hotel tot de Hampshireketen toegetreden. Hotel Stad Munster in Winterswijk staat sinds kort te boek als Hampshire Hotel.

De vrijage met Hampshire is volgens Camille Oostwegel minder opmerkelijk dan hij lijkt. De Limburgse horecaman presenteert zichzelf weliswaar met Camille Oostwegel Châteaux & Hotels onder zijn eigen naam als brand, maar hij wijst erop dat Château St. Gerlach in Houthem al geruime tijd is aangesloten bij Small Luxury Hotels of the World. Voor Erenstein/Brughof (drie sterren) zocht Oostwegel al enige tijd naar een samenwerkingsverband op sales- en marketinggebied. Hij had de keuze uit Best Western, Golden Tulip en Hampshire.‘Best Western viel af, omdat ik ons product niet bij Best Western vindt passen’, aldus Oostwegel. Golden Tulip was vervolgens geen optie omdat die keten internationaal opereert: ‘En dat is voor ons niet zo interessant.’

Oostwegel had het oog al eerder op Hampshire laten vallen, maar vond de keten aanvankelijk nog te klein om toe te treden. De Hampshire-omvang kan intussen de goedkeuring wegdragen van de Limburgse kasteelheer. Kasteel Erenstein en hotel Brughof is de dertigste onderneming die Hampshire in de armen sluit.Erenstein en Brughof bevinden zich in het goede gezelschap van onder meer Groot Warnsborn in Arnhem en De Swaen in Oisterwijk, die ook het predikaat A Hampshire Classic Hotel hebben. Bij de Hampshire Classic Hotels ligt behalve op de kwaliteit van de logies een sterk accent op de culinaire kwaliteit van de bedrijven.

Frappez toujours
Oostwegel verwacht met de aansluiting van Erenstein en Brughof bij Hampshire een intensievere marktbewerking in met name Nederland en België. ‘We hebben zelf een krachtige marketing- en salesafdeling, maar Hampshire heeft duidelijk méér capaciteit’, aldus Oostwegel die eraan toevoegt dat het onderbrengen van het hotel in een keten niet per se noodzakelijk was, maar dat in de actuele marktsituatie enige toegevoegde waarde nooit kwaad kan: ‘Het is in ons vak altijd een kwestie van frappez toujours.’

Behalve kasteel Erenstein en hotel Brughof zijn ook Hotel de Ville in Groningen en grand hotel & restaurant Voncken in Valkenburg in de categorie A Hampshire Classic Hotel tot de Hampshireketen toegetreden. Hotel Stad Munster in Winterswijk staat sinds kort te boek als Hampshire Hotel.

Reageer op dit artikel