artikel

Aan de slag met boerenkool

Horeca

Koks blijven liever zelf hun stamppot boerenkool maken. Alleen door gebrek aan mankracht is het soms handig om naar kant-en-klare maaltijden te grijpen. Maar dan wel zelf het een en ander toevoegen want zo goed is de kwaliteit niet, vindt het proefpanel van Misset Horeca. Wie zelf aan de slag wil, moet op zoek naar een recept. In het SVH Recepturenboek, de handleiding bij de opleiding tot kok, is geen recept te vinden. Misschien vinden ze het een ‘te gewoon’ gerecht. Feit is wel dat de meeste consumenten dol op stamppot zijn. Pim Haakman. vast panellid en eigenaar van het Kook College, geeft hier zijn bereidingswijze van stamppot boerenkool prijs.

Ga hier naar een overzicht van Boerenkoolleveranciers

Benodigdheden:
1 kg aardappelen, Bintje
500 g boerenkool
peper
zout
nootmuskaat
50 g roomboter
10 ml mosterd
100 g ontbijtspek

Bereidingswijze:
Zet de aardappels op in koud water. Breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe, zodra het water kookt. Door de schrikreactie van de boerenkool met het warme water blijft ze mooi groen. Laat 20 minuten koken tot het geheel gaar is. Giet af en stoom het geheel nog even droog. Stamp de groente en aardappelen met een stamper.

Voeg peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak toe. Voeg roomboter en mosterd toe.Roer eventueel uitgebakken ontbijtspek door de stamppot.

Reageer op dit artikel