artikel

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 300 g stevige kabeljauwfilet 2 dunne preien 2 eetlepels olijfolie ½ eetlepel kerriepoeder zout, peper 1 eetlepel citroensap 125 ml crème fraîche 50 g geraspte belegen kaas Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al […]

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 300 g stevige kabeljauwfilet
 • 2 dunne preien
 • 2 eetlepels olijfolie
 • ½ eetlepel kerriepoeder
 • zout, peper
 • 1 eetlepel citroensap
 • 125 ml crème fraîche
 • 50 g geraspte belegen kaas
 • Bereidingswijze:
  Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de preien in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ca. 4 minuten beetgaar. Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.

  Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei. Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei.

  Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren. Lekker met aardappelpuree.

  Reageer op dit artikel