artikel

Lasagne met spinazie en ham

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 kg verse spinazie
 • 1 eetlepel olie, boter of margarine
 • 1 ui
 • ½ bakje champignons (circa 110 gram)
 • 1 teentje knoflook
 • 2 tomaten
 • 2 takjes verse of 2 theelepels gedroogde tijm
 • 2 theelepels bouillonpoeder
 • 1 zakje kaassaus
 • 4 eetlepels geraspte kaas
 • ± 8 lasagnevellen
 • 4 plakken gekookte ham
 • Bereidingswijze:
  Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie grondig. Kook de spinazie met aanhangend water en zout in circa 5-7 minuten gaar. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en snij het grof.

  Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Verhit de olie, boter of margarine in een braadpan en bak de ui 1-2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Pers het teentje knoflook erbovenuit. Snij de tomaten in stukjes. Bak de tomaten met de tijm en het bouillonpoeder circa 3 minuten mee.

  Bereid de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de geraspte kaas door de kaassaus. Vet een vierkante of rechthoekige, niet te hoge ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de voorgekookte lasagnevellen. Leg de helft van de uitgelekte spinazie, 2 plakken ham, de helft van het champignonmengsel op de lasagnevellen.

  Leg nogmaals lasagnevellen op het groentemengsel en leg de andere helft van de groenten op de lasagnevellen. Giet als laatste de kaassaus over het groentemengsel. Plaats de lasagneschotel circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Lekker met een frisse salade.

  Reageer op dit artikel