artikel

‘Mooie meid’ familie van kabeljauw

Horeca

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte en zwarte koolvis. Witte koolvis wordt ook wel pollak genoemd en heeft als bijnaam ‘mooie meid’. ‘Alaska pollack’ is de officiële benaming voor de koolvis die vooral ter hoogte van Alaska in de Noord-Pacific wordt gevangen. Zwarte koolvis, ook wel gewoon koolvis genoemd, wordt met name in Duitsland verwerkt tot ‘Seelachs’.

Koolvis wordt nauwelijks door Nederlandse vissers aangevoerd, want hij komt vooral voor in de noordelijke wateren. Het merendeel van de koolvis wordt diepgevroren verhandeld. Beide soorten vinden we meestal terug in vissticks en andere industriële producten, hoewel de smaak van vooral kleinere exemplaren best goed is. Beide soorten zijn te onderscheiden van elkaar, doordat de zwarte koolvis een baarddraad heeft en een witte zijlijn.

Bekijk hier een aantal heerlijke recepten met koolvis:
Koolvisfilet met kervelsaus uit de magnetron
Koolvisburgers met garnalen
Koolvis gestoofd met appelcider
Indische koolvisfilet met spitskool en tomaat
Gebakken koolvis met zoetzure tomatensaus

Koolvis wordt nauwelijks door Nederlandse vissers aangevoerd, want hij komt vooral voor in de noordelijke wateren. Het merendeel van de koolvis wordt diepgevroren verhandeld. Beide soorten vinden we meestal terug in vissticks en andere industriële producten, hoewel de smaak van vooral kleinere exemplaren best goed is. Beide soorten zijn te onderscheiden van elkaar, doordat de zwarte koolvis een baarddraad heeft en een witte zijlijn.

Bekijk hier een aantal heerlijke recepten met koolvis:
Koolvisfilet met kervelsaus uit de magnetron
Koolvisburgers met garnalen
Koolvis gestoofd met appelcider
Indische koolvisfilet met spitskool en tomaat
Gebakken koolvis met zoetzure tomatensaus

Reageer op dit artikel