artikel

Solanka

Horeca

Solanka is een Russische maaltijdsoep die in vele varianten wordt bereid: met vlees, met vis, met paddestoelen… Eén ingrediënt ontbreekt echter nooit en dat zijn gezouten augurken (sol=zout). Vroeger ging er ook nog zuurkool in, maar dat wordt in de moderne varianten achterwege gelaten.Tegenwoordig is Solanka een soep die vooral in Russische restaurants wordt bereid en gegeten.

Solanka

Ingrediënten (voor circa 10 couverts)
2 l water
15 ml bouillonpasta
200 g rundvlees
200 g varkensvlees
200 g knakworst
200 g salami
200 g ham
2 laurierblaadjes
15 ml kappertjes
150 g gezouten augurken
1 ui
150 g wortel
100 g paprika
8 ml tomatenpuree3 ml Hot Chili saus
3 takjes peterselie
zout en peper

Bereiding
Snijd het vlees aan blokjes en bak deze. Snijd de augurk aan blokjes en voeg deze bij de gebakken vleesblokjes. Snijd de ui aan halve ringen en bak deze. Rasp de wortel en snijd de paprika aan blokjes. Voeg de gebakken ui, de wortel en de paprika toe aan de vleesblokjes. Doe er vervolgens de tomatenpuree en Chili saus bij.

Los de bouillonpasta op in het water en voeg de bouillon al roerend toe tot een stevige soep. Laat de soep op laag vuur enige tijd pruttelen. Voeg 5 minuten voor het einde de kappertjes en laurierblaadjes toe. Breng de soep op smaak met peterselie, zout en peper.

Ingrediënten (voor circa 10 couverts)
2 l water
15 ml bouillonpasta
200 g rundvlees
200 g varkensvlees
200 g knakworst
200 g salami
200 g ham
2 laurierblaadjes
15 ml kappertjes
150 g gezouten augurken
1 ui
150 g wortel
100 g paprika
8 ml tomatenpuree3 ml Hot Chili saus
3 takjes peterselie
zout en peper

Bereiding
Snijd het vlees aan blokjes en bak deze. Snijd de augurk aan blokjes en voeg deze bij de gebakken vleesblokjes. Snijd de ui aan halve ringen en bak deze. Rasp de wortel en snijd de paprika aan blokjes. Voeg de gebakken ui, de wortel en de paprika toe aan de vleesblokjes. Doe er vervolgens de tomatenpuree en Chili saus bij.

Los de bouillonpasta op in het water en voeg de bouillon al roerend toe tot een stevige soep. Laat de soep op laag vuur enige tijd pruttelen. Voeg 5 minuten voor het einde de kappertjes en laurierblaadjes toe. Breng de soep op smaak met peterselie, zout en peper.

Reageer op dit artikel