artikel

Spinazietaartje

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 lente-uitjes
 • 1 portabella
 • 4 teentjes knoflook
 • 250 g geitenkaas
 • 750 g verse spinazie
 • olijfolie
 • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
 • 125 g rozijnen
 • zout
 • peper
 • 400 g voorgekookte aardappelschijfjes
 • 1 dubbele kipfilet
 • 6 eetlepels vloeibare honing
 • 3 eetlepels geroosterd sesamzaad
 • Bereidingswijze:
  Warm de oven voor op 180 graden. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken van ca. 3 cm lengte. Veeg de portabella schoon. Snij de portabella in plakjes. Pel en snipper de teentjes knoflook. Snij de geitenkaas in dunne plakjes. Was de spinazie grondig in ruim koud water. Laat de spinazie goed uitlekken.

  Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de lente-ui, de helft van de knoflook en de portabella ca. 5 minuten zachtjes op een laag vuur. Voeg wat zout, peper en de helft van de tijm toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin de rest van de knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak de spinazie al omscheppend op een hoog vuur tot het geslonken is en het kookvocht verdampt. Voeg de rozijnen, de rest van de tijm en zout en peper naar smaak toe.

  Zet 4 uitsteekringen op ovenvaste borden. Vul de ringen achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, de lente-ui met portabella en de spinazie. Leg er de plakjes geitenkaas boven op. Laat de taartjes in de oven warm worden (10 à 15 minuten).

  Snij intussen de kip in dunne reepjes (ca. ½ cm dikte). Bestrooi de kipreepjes met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kipreepjes rondom in ca. 5 minuten gaar en bruin. Verwarm intussen de honig zachtjes op een laag vuur.

  Neem de borden uit de oven en verwijder de uitsteekringen. Leg op ieder taartje een kipreepje. Leg er de rest van de kipreepjes omheen. Druppel er wat warme honing omheen. Bestrooi het met de sesamzaadjes en garneer met wat tijmtopjes.

  Reageer op dit artikel