artikel

Vrijheid langs de Vecht

Horeca

Je moet maar durven: de naam veranderen van je restaurant, het interieur verfraaien, de traditionele spijskaart vervangen door zestig los te bestellen gerechten in zowel kleine als grote porties – en tegelijk veertig wijnen niet alleen beschikbaar stellen per fles, maar ook per karaf (halve liter) en per glas.

Vrijheid langs de Vecht

Al deze ingrepen vonden plaats bij De Wit, het voormalige Slangevegt, een even buiten Breukelen gelegen buitenplaats langs de Vecht.De gasten hebben zeer positief gereageerd. Ze hebben nu immers totale vrijheid om hun eigen menu te componeren, het aantal gangen te bepalen én de omvang van de gerechten. Terwijl bij iedere gang desgewenst op maat een wijn kan worden gekozen (onder elk gerecht staat trouwens een wijnsuggestie).

De compacte wijnkaart is bovendien keurig verzorgd. Bij alle wijnen staan naam, herkomst, druivensoort(en) en karakter vermeld. Het is alleen jammer dat de oogstjaren ontbreken. Uit een kaart als deze blijkt ook dat een selectie van veertig wijnen méér dan adequaat is om een groot aantal gerechten perfect te begeleiden.

De Wit, Straatweg 40, 3621 BN Breukelen, tel. (0346) 25 00 11. Zeven dagen per week geopend voor lunch en diner.

Al deze ingrepen vonden plaats bij De Wit, het voormalige Slangevegt, een even buiten Breukelen gelegen buitenplaats langs de Vecht.De gasten hebben zeer positief gereageerd. Ze hebben nu immers totale vrijheid om hun eigen menu te componeren, het aantal gangen te bepalen én de omvang van de gerechten. Terwijl bij iedere gang desgewenst op maat een wijn kan worden gekozen (onder elk gerecht staat trouwens een wijnsuggestie).

De compacte wijnkaart is bovendien keurig verzorgd. Bij alle wijnen staan naam, herkomst, druivensoort(en) en karakter vermeld. Het is alleen jammer dat de oogstjaren ontbreken. Uit een kaart als deze blijkt ook dat een selectie van veertig wijnen méér dan adequaat is om een groot aantal gerechten perfect te begeleiden.

De Wit, Straatweg 40, 3621 BN Breukelen, tel. (0346) 25 00 11. Zeven dagen per week geopend voor lunch en diner.

Reageer op dit artikel