artikel

Citaten Arjan Weckseler

Horeca

‘Laatst zag ik foto’s van mezelf als vierjarige waarop ik een taart maak, samen met mijn opa. Ik kan me er weining meer van herinneren, maar daar moet het begonnen zijn. Nadat ik de Havo af had, wist ik dat ik met mijn handen wilden werken. Ik heb consumptieve technieken gedaan en daarna de SVH-koksopleiding gevolgd.’

‘Mijn geluk was dat ik meteen bij Kasteel Erenstein kon beginnen, bij Nico Boreas. Hij is de beste leermeester die ik heb meegemaakt. Van hem leerde ik tarbot te bereiden en te combineren met verschillende smaken. Ik ben er trots op dat ik vier jaar met hem heb gewerkt.’

‘Ik houd van klassieke bereidingen en exclusieve producten. Maar ik breng deze klassiekers graag modern. Bijvoorbeeld artisjokken à la barigoule. Frans en klassiek. Ik gebruik daarvoor baby-artisjokken, tourneer ze en presenteer ze als garnituur. leg drie van elk naast elkaar. Dat ziet er leuk en strak uit.’

‘Twee keer achter elkaar won ik de Innovatieprijs tijdens de Zilveren Champignon, onder meer vanwege gewaagde en verrassende combinaties.’

‘Naar het buitenland hoef ik niet meer zo nodig. Ik ben er nu te oud voor, 28. Ik kies voor mijn privéleven. Heb een leuke relatie. Naarmate ik ouder word, ga ik nadenken over wat ik verder. Toen ik achttien was, was het alleen koken, koken, koken; nu wil ik ook een fijn privéleven.’

Bekijk hier 4 toprecepten van Arjan Weckseler:
Tarbot met peterselie-aardappelmousseline en limoenbotervinaigrette
Lamskoteletjes met baby-artisjokken à la Barigoule, gepofte knoflook en tomaten-basilucumla

Reageer op dit artikel