artikel

Fazantenborstfilet en fazantenboutjes met Hertog Jan Grand Prestige

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:4 fazantenborstfilets4 fazantenboutjes8 dunne plakjes ontbijtspek6 sjalotjes6 ontpitte pruimen3 eetlepels roomboter4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie2,5 dl wildbouillon2 dl Hertog Jan Grand Prestige (flesje van 30 cl)2 eetlepels Worcestershire saus4 kleine takjes rozemarijnpeper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze:De ontpitte pruimen in fijne stukjes snijden en gedurende 3 tot 4 uur […]

Ingrediënten voor vier personen:
4 fazantenborstfilets
4 fazantenboutjes
8 dunne plakjes ontbijtspek
6 sjalotjes
6 ontpitte pruimen
3 eetlepels roomboter
4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
2,5 dl wildbouillon
2 dl Hertog Jan Grand Prestige (flesje van 30 cl)
2 eetlepels Worcestershire saus
4 kleine takjes rozemarijn
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De ontpitte pruimen in fijne stukjes snijden en gedurende 3 tot 4 uur in het bier wellen. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Boutjes met peper uit de molen en weinig zout bestrooien. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie goed verwarmen in een braadpan en de boutjes aan alle kanten aanbraden. Hittebron verlagen sjalotjes erdoor roeren en bouillon toevoegen. In ruim een uur gaar stoven.

Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de stukjes gewelde pruim, de rest van het bier en Worcestershire saus erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Fazantenborstfilets ontvellen en met plakjes ontbijtspek omwikkelen. Een mengsel van 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olie goed verwarmen in een koekenpan en de filets om en om bakken. Af en toe omkeren tot het ontbijtspek goudbruin van kleur is. F

ilets, boutjes en saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van aardappelkroketjes, in boter gestoofde jonge spruitjes, of in boter gestoofde witlof. Garneren met een klein takje rozemarijn. Een gekoeld glas Hertog Jan Grand Prestige hierbij drinken (op keldertemperatuur).

Reageer op dit artikel