artikel

Gestoomde andijvie met appel en pindasaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
1,5 kg andijvie
2 appels
1/2 potje pindasaus

Bereidingswijze:
Was de struik andijvie en snij hem in repen van 1 centimeter. Was de groente zonodig nog een keer. Laat de groente uitlekken in een vergiet. Breng in de stoompan of grote pan water aan de kook.

Schil de appels en snij ze in blokjes. Doe de andijvie met de appel in het stoommandje of zeef en hang deze in de pan. Het stoommandje of de zeef mag het water niet raken. Plaats het deksel op de pan en stoom de andijvie met appel in ongeveer 10 minuten beetgaar. Maak inmiddels de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op het potje of zakje. Doe de andijvie met appel over in een schaal en schenk een deel van de saus erover. Geef de rest van de saus er apart bij.

Reageer op dit artikel