artikel

Italiaanse verse kruidenstamppot met geitenkaas

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
750 gram aardappelen
zout
100 gram ontbijtspek
10 gram boter of margarine
300 gram andijvie
circa 1 dl melk
1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
1/2 eetlepel verse marjoraan
1 eetlepel verse basilicum
1 eetlepel zongedroogde tomaat in olie
6 zwarte olijven,zonder pit
2 plakken zachte geitenkaas (à 75 gram)
75 gram walnoten

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en breng ze in water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Snij intussen het spek in reepjes. Verhit de boter of margarine in een koekenpan en bak het ontbijtspek knapperig en goudbruin. Laat het spek op keukenpapier uitlekken.

Maak de andijvie schoon. Snij de andijvie in repen van 1 cm breedte. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Breng de melk met de fijnknipte tijm en marjoraan aan de kook. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en meng de puree met de warme melk en de fijngeknipte basilicum.

Meng de puree met de andijvie, het ontbijtspek,de uitgelekte zongedroogde tomaat in reepjes en olijvenringen. Schep de stamppot in een ovenschaal, strijk de puree glad. Verdeel de plakken geitenkaas en de walnoten over de schotel en gratineer (zodat de kaas smelt en lichtbruin kleurt) deze kort onder de hete grill.

Reageer op dit artikel