artikel

Kositska

Horeca

Russen zijn liefhebbers. Russen houden van vrouwen en Russen houden van vlees. Een maaltijd zonder vlees is in Rusland ondenkbaar. Vlees is de belangrijkste component, zowel bij de middagmaaltijd als bij het diner. Daarbij worden veel aardappelen, kool en paddestoelen verpakt in korstdeeg gegeten, en is er vrijwel altijd brood voorhanden.

Kositska

Wat zijn tweede liefde betreft heeft de Russische man een voorkeur voor donkerblond met vlecht. Een vrouw zonder vlecht is niet af. Met die twee belangrijke gegevens in gedachten verzon Swetlana een gerecht. Kositska (vlecht) is een gerecht van drie soorten vlees, verwerkt tot een vlecht: biefstuk, varkenshaas en lamshaas. Voor de Russische man, zo dacht zij, moet dat de hemel op aarde zijn.

Rekening houdend met de verschillende bereidingstijden van de vleessoorten sneed zij het vlees aan repen van verschillende dikte.

Ingrediënten
90 g biefstuk
70 g varkenshaas
40 g lamshaas
zout en peper
bospaddestoelensaus

Bereidingswijze:
Snijd een reepje biefstuk van 15 cm lang met een gewicht van 90 gram. Snijd van varkenshaas eveneens een reep van 15 cm lang, maar met een gewicht van 70 gram. Lamsvlees heeft de langste bereidingstijd nodig van de drie vleessoorten. Snijd van lamsvlees een 15 cm lange reep met een gewicht van 40 gram. Prik de reepjes vlees met de uiteinden op elkaar aan een cocktailprikker. Vlecht de vleesreepjes in elkaar en prik de vlecht aan het einde met prikker vast. Peper en zout de vlecht en bak hem in de koekenpan aan beide kanten bruin. Bak hem vervolgens af in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 8 minuten.Serveer de Kositska met bospaddestoelensaus.

Reageer op dit artikel