artikel

Rosbief met romige paddestoelen en Jopen Koyt

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:1 rosbief van 650 tot 750 gram4 eetlepels roomboter2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie125 gram kastanjechampignons125 gram shii take75 gram cantharellen1 dl kippenbouillon1 dl slagroom1,5 dl Jopen Koyt (flesje van 30 cl)2 eetlepels fijngesneden bosuitjespeper uit de molen en zout naar smaak Bereidingswijze:Paddestoelen schoon borstelen, harde steeltjes verwijderen en in plakjes snijden. Twee […]

Ingrediënten voor vier personen:
1 rosbief van 650 tot 750 gram
4 eetlepels roomboter
2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
125 gram kastanjechampignons
125 gram shii take
75 gram cantharellen
1 dl kippenbouillon
1 dl slagroom
1,5 dl Jopen Koyt (flesje van 30 cl)
2 eetlepels fijngesneden bosuitjes
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Paddestoelen schoon borstelen, harde steeltjes verwijderen en in plakjes snijden. Twee eetlepels roomboter in een koekenpan met anti-aanbaklaag verwarmen en de plakjes paddestoel zo kort mogelijk om en om bakken. Hittebron verlagen en bouillon en het bier erdoor roeren. Nog vijf minuten laten pruttelen. Vervolgens room en fijngesneden bosuitjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de rosbief om en om aanbraden, tot alle kanten goudbruin van kleur zijn. In aluminiumfolie verpakken, in een ovenschaal plaatsen en 15 minuten in de oven garen. Rosbief in plakken snijden en samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Serveren met aardappelkroketjes en in boter gestoofde dunne sperziebonen of dun gesneden snijbonen, vergezeld van een gekoeld glas Jopen Koyt (op keldertemperatuur).

Reageer op dit artikel