artikel

Speciaal Prinsesse-menu

Horeca

Koninginnesoep met garnalen Ingrediënten voor 6 personen:1 liter kippebouillon150 gram kippeborst1 eetlepel béchamelsaus½ dl slagroom1 ei2 eidooiers Bereidingswijze:Pocheer de kippeborst in wat bouillon. Neem er 50 gram vanaf en maal deze fijn. Wrijf door een zeef. Voeg de béchamelsaus toe en de slagroom. Bind met het ei en de dooiers. Pocheer op de manier van […]

Koninginnesoep met garnalen

Ingrediënten voor 6 personen:
1 liter kippebouillon
150 gram kippeborst
1 eetlepel béchamelsaus
½ dl slagroom
1 ei
2 eidooiers

Bereidingswijze:
Pocheer de kippeborst in wat bouillon. Neem er 50 gram vanaf en maal deze fijn. Wrijf door een zeef. Voeg de béchamelsaus toe en de slagroom. Bind met het ei en de dooiers. Pocheer op de manier van een royale gaar. Snij de rest van de kippeborst in juliënne. Roer vlak voor het serveren van de soep de garnalen erdoor en laat de soep niet meer koken. Snij de royale in figuurtjes. Garneer de consommé met royale en juliënne.

Soestdijks varkenshaasje

Ingrediënten voor vier personen:
200 gram champignon
15 gram gevogeltefond
2 stuks knoflook
1 deciliter madeira
5 centiliter olijfolie
1 gram saffraan
5 gram spaanse peper
800 gram tomanten
300 gram ui
600 gram varkenshaas

Bereidingswijze:
Verhit 2/3 van de olijfolie en bak hierin de met peper en zout ingewreven stukjes vlees gaar. Neem ze uit de pan, houd ze warm.

Snipper de uien, fruit ze glazig in de rest van de olijfolie. Pel de tomaten, haal de pitten weg, laat ze smelten bij de uien, samen met het uitgeperste teentje knoflook. Voeg de fond toe en de saffraan met stukjes peper of tabasco en laat dit alles 10 minuten trekken onder deksel.

Verhit de olie in de haasjespan opnieuw. Bak daarin de champignons en de truffel in plakjes. Blus af met madera. Laat het vocht voor de helft verdampen. Voeg de saus toe. Kook nog even door en breng alles op smaak met peper en zout. Snijd de haasjes in schuine plakken, schep de saus erover.

Baarnse Worteltaart

Ingrediënten voor 6 personen:
250 gram wortels
250 gram amandelen
5 eieren
250 gram suiker
80 gram zelfrijzend bakmeel
1 mespuntje zout

voor het glazuur
450 gram poedersuiker
2 eiwitten
1 eetlepel water
1-2 eetlepels kirsch

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.Maak de wortels schoon en hak ze fijn. Hak ook de amandelen fijn. Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig.

Meng de fijngehakte wortelen en amandelen erdoor. Zeef het bakmeel en voeg het met het zout al roerend toe.Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en schep het voorzichtig door het deegmengsel.Doe het beslag in een ingevette bakvorm en laat de taart circa 50 minuten bakken.

Laat de taart afkoelen.

Het kirsch-glazuur:
Klop de eiwitten schuimig. Zeef de poedersuiker erboven. Roer alle ingrediënten van het glazuur door elkaar tot een dik glanzend mengsel. Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur.

Reageer op dit artikel