artikel

Visie op voeding en welzijn binnen instellingen

Horeca

De rol van voeding binnen zorginstellingen is een actueel onderwerp. Vaak wordt het belang van voeding onderschat terwijl het nuttigen van de maaltijd door uw patiënt of bewoner juist moet bijdragen aan zijn of haar welbevinden. De maaltijd zal uiteraard moeten voldoen aan de verschillende eisen die vanuit voedingstechnisch oogpunt worden gesteld maar even zo […]

De rol van voeding binnen zorginstellingen is een actueel onderwerp. Vaak wordt het belang van voeding onderschat terwijl het nuttigen van de maaltijd door uw patiënt of bewoner juist moet bijdragen aan zijn of haar welbevinden. De maaltijd zal uiteraard moeten voldoen aan de verschillende eisen die vanuit voedingstechnisch oogpunt worden gesteld maar even zo belangrijk is de geboden service. Voeding en service leveren binnen uw organisatie een essentiële bijdrage waar het gaat om kwaliteitsbeleving en imago. Om deze reden is het noodzakelijk dat een gedegen visie op voeding en welzijn wordt geformuleerd, waarbij de eisen en wensen van de verschillende doelgroepen binnen uw organisatie centraal staan.

Tijdens deze studiedag leert u welke elementen een rol spelen bij de visieformulering. U krijgt inzicht in de aspecten die binnen het voedingsconcept invulling dienen te krijgen, de wijze waarop deze invulling kan plaatsvinden en de praktische gevolgen in financiële, personele en organisatorische zin. Op basis van deze visie kunt u gefundeerde besluiten nemen ten aanzien van uw toekomstige inrichting.

Wat levert deze studiedag u op?
· Ontwikkelingen op het gebied van voedingsdienst, zowel nationaal als internationaal.
· Trends met betrekking tot patiënten en bewoners.
· Trends met betrekking tot het presenteren van producten.
· De afweging van zelf produceren of uitbesteden (samenwerken).
· De invulling van de ‘backoffice’ en de ‘frontoffice’.
· Het opzetten van een visieplan voeding, onderbouwd met het exploitatieplan; voeding als unique selling point binnen uw organisatie.

Voor wie
Facilitair managers, hoofd voeding of eindverantwoordelijke binnen de zorg en u (als imagobouwer) wilt voeding en service een belangrijke plaats geven binnen uw organisatie.

Inleiders
Inleiders voor deze studiedag zijn T. van Brussel, directeur van Foodstep en F. Janssen, directeur van Medirest.

Data/plaats9 maart 2004 Mercure Hotel Arnhem
14 oktober 2004 Mercure Hotel Utrecht-Bunnik

Tijden
De studiedag begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Kosten
De deelnamekosten zijn € 575,- per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief studiemateriaal en arrangement. Abonnees van de uitgaven van Reed Business Information ontvangen € 50,- korting.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Zwienen, u kunt haar direct bereiken onder doorkiesnummer (0314) 34 94 73.

Zibb.nl/horeca
Opleiding kiezen
Uw gegevens

Organisatie: *
Deelnemer 1: *
Deelnemer 2:
Functie: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Fax:
E-mail: *
Internetadres:
* verplicht veld

Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale geselecteerde bedrijven. Indien u hiertegen bezwaar heeft, stuurt u een briefje naar Reed Business Information bv, t.a.v. Adresregistratie, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem.

Reageer op dit artikel