artikel

KookPlein

Horeca

Bezoekers kunnen op het KookPlein dagelijsk kennis maken met de laatste foodtrends. Niet alleen is er veel te proeven, ook wordt er volop info gegeven over culinaire toepassingen, verrassende smaakcombinaties en nieuwe ontwikkelingen op foodgebied.

De wereldkeuken is een trend die al langer speelt. Maar ook daar zijn nieuwe ontwikkelingen te bespeuren. Bijvoorbeeld voor nog relatief onbekende werelddelen. Het toenemende toerisme van ‘backpackers’ naar Down Under zorgt voor groeiende belangstelling voor specifieke producten uit Australië en Nieuw Zeeland. Exotische vruchten en kruiden, relatief onbekende vlees- en vissoorten zullen op de kaart komen te staan.

Ook passend bij de wereldkeuken is de groeiende populairiteit van tapas. De Zuid-Europese manier van eten, lang aan tafel zitten, met z’n allen eten van één grote schaal blijft niet langer beperkt tot de gespecialiseerde restaurants. Vooral (eet)cafés kunnen profiteren van tapas als nieuw item op de kaart. Het past helemaal bij de groeiende belangstelling voor alle soorten fingerfood.

Tegenover de wereldkeuken staat de toenemende interesse voor hoogwaardige regionale producten uit Nederland. Zo signaleert Kweker de chateau-functie die bepaalde producenten vervullen. Een bepaald product krijgt een toegevoegde waarde door de afkomst of streek waar het vandaan komt. De herleidbaarheid versterkt de emoties rond het product. De drie verschillende trends zijn allemaal te zien, te horen en te proeven door de samenwerking met Groothandel Kweker uit Amsterdam.

Dagelijks zijn er op het KookPlein ook spetterende pizzademonstraties met de beste kampioen pizzabakers uit Italië. Zij laten hun ambachtelijke vakmanschap zien en leren het beurspubliek hoe een echte Italiaanse pizza te bereiden. De demonstratie wordt mogelijk gemaakt door Novitalia in Alkmaar, leveranciers van pizza-ovens.

Carmino Ragno uit Napoli steelt de show in de HorecavArena met zijn ‘Pizza Pazza’ liedjes. Op het opzwepende Italiaanse tempo demonstreren de pizzabakkers hun kunsten met het pizzadeeg.
De show-
pizzabakker staat klaar om zijn deeg te gaan ‘swingen’.
Hoe hoger,
hoe beter.
De Napolitanen nodigen pizzabakkers uit het publiek uit om mee te doen.
Een jongedame uit het publiek krijgt een nieuw truitje van pizzadeeg aangemeten.
Een laatste shot tijdens de finale.
Reageer op dit artikel