artikel

Appel-kaneel oliebollen

Horeca

Ingrediënten (voor vijftien oliebollen)150 gr rozijnen2 appels500 gr bloem1 zakje gedroogde gist15 gr kaneel5 gr zout1 eioliepoedersuiker BereidingWel de rozijnen twintig minuten in een kom met heet water. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Roer in een beslagkom de bloem, gist, kaneel en zout door elkaar.Meng met de handmixer met deeghaken het ei […]

Ingrediënten (voor vijftien oliebollen)
150 gr rozijnen
2 appels
500 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
15 gr kaneel
5 gr zout
1 ei
olie
poedersuiker

Bereiding
Wel de rozijnen twintig minuten in een kom met heet water. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Roer in een beslagkom de bloem, gist, kaneel en zout door elkaar.Meng met de handmixer met deeghaken het ei en 4½ dl water erdoor en blijf kloppen tot het beslag glad is. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken en dep ze droog metkeukenpapier. Schep de rozijnen en appel door het beslag. Laat het beslag afgedekt met plastic folie op een warme plaats circa één uur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C. Schep het beslag voorzichtig door. Doop een ijsknijper in het hete vet en schep hiermee circa vijf bolletjes beslag in de olie.Bak de oliebollen in circa zes minuten goudbruin en keer ze halverwege. Laat de oliebollen op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de oliebollen op dezelfde manier ingedeelten.

Reageer op dit artikel