artikel

Bijzondere appeltaarten

Horeca

Appeltaart met kwarkIngrediënten:300 g roomboterbladerdeeg 3 eieren 150 g rietsuiker 250 g (room)kwark 100 g bloem 2 appels Bereiding:Het bladerdeeg uitrollen en een ingevette taartvorm (Ø 20 cm) bekleden, met bakpapier beleggen en met een steunvulling in een zeer hete oven van 225°C 15 minuten voorbakken.De steunvulling eruit nemen. Voor de vulling de eieren met […]

Bijzondere appeltaarten

Appeltaart met kwark
Ingrediënten:
300 g roomboterbladerdeeg
3 eieren
150 g rietsuiker
250 g (room)kwark
100 g bloem
2 appels

Bereiding:
Het bladerdeeg uitrollen en een ingevette taartvorm (Ø 20 cm) bekleden, met bakpapier beleggen en met een steunvulling in een zeer hete oven van 225°C 15 minuten voorbakken.De steunvulling eruit nemen. Voor de vulling de eieren met 2 eetlepels heet water en de rietsuiker heel dik kloppen. Er de kwark bijkloppen en de gezeefde bloem en de grofgesnipperde appels bij het mengsel scheppen en het geheel in de bladerdeegbodem doen.De kwarktaart 15 minuten bakken bij 225°C, dan verlagen naar 200°C en nog 30 minuten laten bakken (eventueel afdekken).


Appeltaart met stroopwafel Ingrediënten voor 12 punten:
225 g bloem
150 g boter
100 g basterdsuiker
1 ei
1 mespuntje zout
1 eetlepel kaneel
5 appels
1 beschuit
15 g kristalsuiker
1 eetlepel appel- of schenkstroop
1 eetlepel citroenrasp
5 stroopwafels
wat boter en bloem voor het bakblik

Bereiding:
De boter in stukjes snijden en met de suiker, de bloem en het ei samen kneden tot een glad en mooi deeg. Dit enigszins platdrukken en één uur afgedekt in de koelkast plaatsen. Intussen het bakblik met boter insmeren en met bloem bestuiven.

De appels schillen, in stukken snijden en met citroenrasp, stroop, suiker, kaneel en beschuitkruim mengen. De oven voorverwarmen op 170°C. Het deeg uitrollen en met ongeveer de helft de bodem en de rand van het bakblik bedekken. De appelmassa erin scheppen en met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken. De rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg maken, zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het overige deeg versieringen op de rand aanbrengen.

De bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart gedurende 35 minuten bakken. Laat de appeltaart minstens een uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt, alvorens de vorm te verwijderen.

Appeltaart met cashewnoten
Ingrediënten:
1 dl slaolie
olie om in te vetten
2 appels
100 gram ongezouten geroosterde cashewnoten
300 gram bloem
200 gram suiker
1 zakje bakpoeder
3 eieren
75 gram krenten
poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulband of taartvorm (circa 28-40 cm) in met slaolie. Schil de appels en snij de appel in stukjes. Hak de noten grof.Klop in de kom met de mixer de bloem met de suiker, het bakpoeder, de olie en de eieren tot een glad beslag. Schep de stukjes appel, de noten en de krenten erdoor.Schep het mengsel in de bakvorm. Bak de taart in het midden van de oven in circa 45 min gaar.Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Snij de taart in stukjes.

Appeltaart met calvados
Ingrediënten:
500 gram appelen,
50 gram suiker,
1/2 dl calvados,
150 gram bloem,
150 gram boter,
3 eieren,
1 snuifje zout,
1 zakje bakpoeder.

Bereiding:
Schil de appelen en snijdt deze fijn. De boter op een zacht vuurtje laten smelten. De bloem en suiker met elkaar vermengen en de gesmolten boter eraan toevoegen. Doe de eierdooiers en de bakpoeder erbij, doe de calvados erbij en meng dit verder onder elkaar. Voeg de appelen erbij en meng alles zeer goed door elkaar. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig onder het deeg. Doe dit deegmengsel in een beboterde springvorm en zet dit in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 1uur. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen, strooi er de poedersuiker over.

Reageer op dit artikel