artikel

Borrelcroûtons

Horeca

Ingrediënten12 dunne sneden oud volkorenbrood (ca. 12 x 10 cm)60 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)15 gr Dijonmosterd2 teentjes knoflook (uit de knijper)30 gr fijngehakte peterselie1,25 gr zoutmespuntje cayennepeper30 gr geraspte Parmezaanse kaas BereidingVerwarm de oven voor op 225 °C. Vet voldoende bakplaten in. Snijd de korstjes van het brood. Roer de boter met de mosterd, […]

Ingrediënten
12 dunne sneden oud volkorenbrood (ca. 12 x 10 cm)
60 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
15 gr Dijonmosterd
2 teentjes knoflook (uit de knijper)
30 gr fijngehakte peterselie
1,25 gr zout
mespuntje cayennepeper
30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet voldoende bakplaten in. Snijd de korstjes van het brood. Roer de boter met de mosterd, knoflookpuree, peterselie, zout en decayennepeper in een kom tot room. Besmeer de sneden brood aan weerskanten dun met deze kruidenboter. Bestrooi ze daarna aan één kant met de geraspte Parmezaanse kaas.

Steek of snijd daarna elke snede in ca. 18 figuurtjes, bijvoorbeeld driehoekjes, rondjes, vierkantjes. Bak de croûtons ca. vijftien minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.

Reageer op dit artikel