artikel

Canadian whooper

Horeca

Als mensen in Canada een tijdlang vastzaten in de Rocky Mountains, tijdens een sneeuwstorm, dan waren er altijd wel berghutjes te vinden waar ze een tijdje konden verblijven. In die berghutten was meestal ook wel voedsel voorhanden. Vaak bestond dat voedsel in hoofdzaak uit aardappels. Een populair wintergerecht, uit die sferen afkomstig, is de Canadian Whooper.

Ingrediënten
4 grote vaste aardappels
3 cl maïsolie
60 g boter
1,25 dl crème fraîche
geraspte oranje Cheddar-kaas
2 eidooiers
peper en zout

Bereiding
Was de aardappels, prik ze in en smeer ze in met maïsolie. Laat ze gedurende circa 1 uur garen in de oven op 200°C. Laat de gare aardappels iets afkoelen en snijd een kapje van de bovenkant. Schep met een lepel kruim uit de aardappel. Laat een rand van circa 1 cm dikte zitten.

Doe het kruim in een kom en prak het fijn. Schep er wat boter door en breng op smaak met peper en zout. Klop de eidooiers met de zure room door elkaar en voeg het aardappelkruim toe. Schep dit weer in de aardappel. Doe er nog wat boter op en strooi er dan Cheddar-kaas over. Plaats de gevulde aardappel nog 5 minuten in de oven, totdat het korstje bruin is.

Reageer op dit artikel