artikel

Chocolade baklava

Horeca

Ingrediënten200 gram noten (walnoten, amandel) 150 gram chocolade2 theelepels kaneelpoeder50 gram gesmolten boter4 grote vellen filodeeg (geen bladerdeeg) 250 gram vloeibare honing BereidingMaal de noten, chocolade en kaneel in de blender.Smeer een taartvorm in met boter. Leg een vel filodeeg in de taartvorm en smeer deze in met boter. Leg vervolgens het tweede vel hierover […]

Ingrediënten
200 gram noten (walnoten, amandel)
150 gram chocolade
2 theelepels kaneelpoeder
50 gram gesmolten boter
4 grote vellen filodeeg (geen bladerdeeg)
250 gram vloeibare honing

Bereiding
Maal de noten, chocolade en kaneel in de blender.Smeer een taartvorm in met boter. Leg een vel filodeeg in de taartvorm en smeer deze in met boter. Leg vervolgens het tweede vel hierover heen. Smeer op het tweede vel filodeeg het noten-chocolade-kaneelmengsel.

Leg hierover weer een vel filodeeg en smeer dit in met boter. Leg tenslotte het vierde en laatste vel filodeeg erover en smeer dit weer in met boter. Doe de taart in de oven. Bak de taart op 100 °C in een kwartier gaar. Direct uit de oven overgieten met honing.

Reageer op dit artikel