artikel

Competitie verrijkt je leven

Horeca

Knokken voor een baan. Vechten voor je plekkie. Alles uit de kast halen om die ene wedstrijd te kunnen winnen. Wie de competitie aangaat, wordt sterker, wie dat niet doet wordt een watje. En een uitglijder is niet erg, daar word je alleen maar wijzer van. Competitie en concurrentie verrijken je leven.

  • Wie deelneemt aan wedstrijden zal zich volledig in moeten zetten. Het maakt een slordige indruk als je er ten overstaan van vele anderen een potje van maakt.
  • Als horecastudent ben je beredruk met van alles en nog wat: studie, sport, uitgaan, verkering, muziek, baantjes. Als je echt wat wilt bereiken, kun je je beter concentreren op één doel. De kans op succes neemt daardoor toe.
  • Mensen die iets bereikten in het leven hebben één ding met elkaar gemeen. Ze durfden de competitie aan te gaan met anderen en waren ook niet te beroerd om daar veel voor opzij te zetten.
  • Strijd leveren is prima. Het houdt je scherp. Maar blijf jezelf. Doe geen dingen die tegen jouw persoonlijkheid in druisen. Wie een zacht karakter heeft, zal de competitie op een andere manier aan moeten gaan dan een echte bikkel.
  • Wie fanatiek een doel nastreeft, loopt de kans de wereld om hem heen te vergeten. Dat is niet goed. Je moet je kunnen verplaatsen in anderen. Wie dat niet kan, loopt tegen barrières op. Wie het wel kan, mag rekenen op medewerking.
Reageer op dit artikel