artikel

Dadelsnoepjes

Horeca

Ingrediënten:500 g dadelssap van 1 citroenca. 300 g geleisuiker100 g kristalsuiker Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 8 – 11 uur drogen BereidingSnijd de dadels open en verwijder de pitten. Trek eventueel ook het velletje van de dadels. Snijd dedadels in stukjes en pureer ze in de keukenmachine. Weeg de hoeveelheid dadelpuree af en weegdaarna dezelfde […]

Ingrediënten:
500 g dadels
sap van 1 citroen
ca. 300 g geleisuiker
100 g kristalsuiker

Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 8 – 11 uur drogen

Bereiding
Snijd de dadels open en verwijder de pitten. Trek eventueel ook het velletje van de dadels. Snijd dedadels in stukjes en pureer ze in de keukenmachine. Weeg de hoeveelheid dadelpuree af en weegdaarna dezelfde hoeveelheid geleisuiker af. Verwarm de dadelpuree met het citroensap in een ruimepan 3 – 5 minuten. Roer de geleisuiker erdoor. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 – 7 minutengoed borrelend doorkoken tot de massa van de panwand loslaat.

Bekleed een bakblik met bakpapieren schep de dadelmassa in het bakblik, strijk de massa uit tot een laag van ¾ cm dik en strijk debovenkant glad. Laat de dadelmassa boven de verwarming of in een lauwe oven van 50° Celcius in 6 – 8uur drogen. Keer de massa en laat de andere kant nog 2 – 3 uur drogen.

Snijd de plak in blokjes van 3x 3 cm en wentel de blokjes door de kristalsuiker. Bewaar de dadelsnoepjes in een afgeslotentrommeltje tussen laagjes bakpapier.

Reageer op dit artikel