artikel

Emoefilet van de grill

Horeca

Barbecue en grill zijn bijzonder geliefd in Australië. Vooral om hun veelzijdigheid en de specifieke smaak die je ermee aan een gerecht geeft. Maar, zo weet men ook, je moet wel weten wat je doet als je deze bereidingsmethoden gebruikt.In het volgende recept leggen we emoefilets op de barbecue of op de grill: gegrilde emoefilet op een getruffeerde aardappelpuree met een rode wijnsaus.

De emoe is de Australische struisvogel. Hij lijkt wel wat op de ‘gewone’ struisvogel, die afkomstig is uit Zuid-Afrika, maar er zijn ook grote verschillen. In de eerste plaats is de emoe veel kleiner. De rughoogte is ongeveer 1 meter en tot en met de kop kan hij een hoogte bereiken van 180 cm. Een volwassen emoe weegt 50 à 60 kg, wat aanzienlijk minder is dan het gewicht van een struisvogel.Emoefilets zijn bij de wildgroothandel meestal wel verkrijgbaar. Het vlees van de emoe bevat weinig vet en kan het best ‘rare’ of ‘medium rare’ worden geserveerd.

Ingrediënten (voor 4 couverts)
800 g emoefilets
480 g aardappelpuree
1 verse truffel (of truffelpuree)
120 g sperziebonen
180 ml rode wijnsaus

Bereiding
Marineer de emoefilets in olie met laurierblad en verse tijm.Verwarm de barbecue of de grill voor. Grilleer de emoefilets tot rare of medium en laat ze even rusten.Snijd de verse truffel fijn (of neem 2 theelepels truffelpuree uit een potje) en meng dit door de warme aardappelpuree.Blancheer de sperziebonen tot beetgaar.Leg twee eetlepels aardappelpuree op de borden, plaats daarop de sperziebonen en de aan plakjes gesneden emoefilets.Lepel wat rode wijnsaus rondom.

Reageer op dit artikel