artikel

Gekonfijt citrusfruit

Horeca

Leuk om mee te garneren en lekker als kerstsnoepje tussendoor. Kies mooie – liefst biologische ofonbespoten – vruchten. Ingrediënten1 sinaasappel1 citroen2 limoenen1 kg suiker Bereidingstijd: ± 30 minuten + 1 ½ dag wachten BereidingBoen het fruit goed schoon en snijd het met een scherp mes in dunne plakken. Breng in een ruimepan 1 liter water […]

Leuk om mee te garneren en lekker als kerstsnoepje tussendoor. Kies mooie – liefst biologische ofonbespoten – vruchten.

Ingrediënten
1 sinaasappel
1 citroen
2 limoenen
1 kg suiker

Bereidingstijd: ± 30 minuten + 1 ½ dag wachten

Bereiding
Boen het fruit goed schoon en snijd het met een scherp mes in dunne plakken. Breng in een ruimepan 1 liter water met de suiker aan de kook. Los al roerende de suiker op. Leg de plakkensinaasappel, citroen en limoen in de suikersiroop en laat ze
10 – 15 minuten zachtjes pruttelen. Neemde pan van het vuur en laat het fruit afkoelen. Laat de plakken fruit minstens 24 uur in de suikersiroopliggen.

Neem de plakken fruit met een schuimspaan of vork uit de siroop en leg ze op een rooster, laatze 1 uur uitlekken. Leg ze daarna op een laag keukenpapier en laat ze nog 3 – 5 uur drogen. Het fruitmoet dan helemaal droog en hard zijn. Bewaar het gekonfijte fruit in een trommel tussen laagjesbakpapier.

Tip:
Op dezelfde manier maakt u ook gekonfijte sinaasappelschilletjes. Snijd sinaasappelschil in repen van5 cm lang en ½ cm dik en leg ze in een suikersiroop van ½ liter water met 500 g suiker. Ga verder tewerk volgens het recept. Lekker om de gedroogde schilletjes in gesmolten chocolade te dopen.

Reageer op dit artikel