artikel

Gesmoorde schorseneren in sinaasappel-honingsaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
500 g schorseneren
1 theelepel citroensap
zout
peper
25 g boter of margarine
1 eetlepel honing
1 dl sinaasappelsap
eventueel allesbinder
verse dille
kervel of peterselie

BereidingswijzeBoen de schorseneren schoon onder koud stromend water. Schrap ze bij gedeelten af. Leg ze in een pan met water en kook ze beetgaar in ca. 15-20 minuten. Laat de schorseneren wat afkoelen en stroop de schil er af.

Verhit de boter of margarine in een hapjespan en bak de schorseneren goudgeel. Voeg de honing toe, roer goed tot de honing karameliseert. Voeg het sinaasappelsap toe, leg het deksel op de pan en smoor de schorseneren gaar in de sinaasappelbotersaus. Bind de saus eventueel met allesbinder.

Breng op smaak met zout, peper en verse dille, kervel of peterselie. Lekker bij lamsvlees of varkensvlees en gekookte aardappelen.