artikel

Gestoomde prei met olijven-tomatencoulis

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
2 niet te grote preien
3 gedroogde tomaten in olie
5 zwarte olijven zonder pit
1 grote tomaten
(zee)zout
1 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
versgemalen peper

BereidingswijzeWas de preien, snij ze in stukken van ca. 5 cm en snij die weer in lange, dunne reepjes. Snij de gedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Halveer de tomaat en rasp deze tot moes op een rasp; gooi de schillen weg.

Doe de preireepjes in een stoommand en strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de prei in ca. 7 minuten gaar. Verhit intussen de olie en pers de gepelde knoflook erboven uit. Fruit de knoflook even mee en voeg de geraspte tomaat toe. Laat de tomaat op halfhoog vuur iets indikken en roer 2/3 deel van de gedroogde tomaat en de olijven toe.

Breng de coulis op smaak met zout en peper en verdeel hem over vier borden. Schep de prei op de coulis en verdeel de rest van de gedroogde tomaatstukjes erover. Serveer meteen. Lekker met polenta of aardappels en (lams)gehaktballetjes

Reageer op dit artikel