artikel

Happen en snappen

Horeca

Net een interessante bijeenkomst achter de rug van onze food-horeca uitgeefgroep. Ging over uitgeven online. Alles van de trendcongressen van vorige week kwam ter sprake: de Nintendo kids die binnenkort de markt zullen bestormen en hoe daar op in te springen; de consument en zijn verwachting van internet: en hoe wij als RBI daar op in springen. Uitgebreid werd ook stilgestaan bij de succesvolle lancering van Oplocatie.nl, dat als voorbeeld diende voor nieuwe projecten.

Maar goed, ik wil het daar niet uitgebreid over hebben. Ik heb zin om weer eens lekker zinloos met tekst te klooien, gewoon weer eens hapsnap zonder clou. Het is bijna weekend. En uit nood, want ik heb de afgelopen week van alles meegemaakt en ik kan er geen samenhangend verhaal van maken. Dus in hoofdstukjes hieronder even lekker happen en snappen.

Familieweekend
Moet kunnen. Iets over de familie. Het familieweekend van Monique’s familie, waar ik ook bij hoor sinds een jaar of tien (en met plezier). Vrijdagavond, de vorige nieuwsbrief net achter de kiezen, reden we naar Wassenaar, naar Landgoed Hagenhorst op Oud Clingendael. Leuk familiehotel waar we met nog een familiereünie zaten. Erg gelachen. Goed weer, tegen alle voorspellingen in. En een erg leuk programma. We doken zaterdag met z’n allen de grachten in van Den Haag. Met de Ooievaart. Aanrader. Zondags lekker gewandeld op het ‘smerigste strand van Nederland (volgens onderzoek)’: Wassernaarse Slag. Heerlijk uitgewaaid.

IDEA bij Hessel
Woensdagochtend belde een blije vogel me in de auto: Leon Kruitwagen, en even later Bram Nauta, ik was net de brug over bij Arnhem (ik wel). De beide heren van IDEA, de eerste directeur, de tweede voorzitter, waren laaiend enthousiast over hun leden instuif op Terschelling. “Hilarisch, Henk-Jan! (Leon) We zijn met de hele club bij Hessel in de studio geweest, moet je horen…” (Leon tikt hoorbaar zijn cd-speler aan.) Ik hoor op het refrein van Bloem’s ‘Even aan m’n moeder vragen’ het eerste IDEA lied, getiteld: ‘Nooit meer aan IDEA vragen’. Ik versta niets van de tekst, behalve de laatste zin van het refrein uit volle borst: “Alles voor de poehoen”. Even later op kantoor ligt er een fax met de tekst op mijn bureau. Bram bedankt, hij hangt aan de muur. Ik heb even een fotosite gemaakt van dit spektakel.

Klik hier..

De Feestdagen
De tweede editie van De Feestdagen, woensdag en gisteren in het Eventron in Rosmalen. Erg enthousiast kan ik er niet over zijn. De uitstraling, de sfeer, het licht, de stands, allemaal goed, allemaal beter dan vorig jaar, maar waar het dit jaar erg op bleef hangen, zowel voor de bezoekers als voor de standhouders, iedereen aan wie ik het vroeg: er waren zo weinig mensen.

Ik was net voor de standhoudersborrel binnen op de eerste dag en toen hoopte ik dat het aan het tijdstip lag: etenstijd en Ajax Champions League. Het bleek erger; op mijn rondje standhouders hoorde ik dat het ‘nu het drukst’ was. Jammer, want de beurs, de aankleding en niet te vergeten de artiesten waren van hoog niveau.

Volgend jaar samen met Festivak, kijken of dat beter aanslaat. Ik had mijn cameraatje op zak, dus klik hieronder voor de fotosite (van de borrel).

Klik hier..

Nog één ding: René Leenders, organisator van de beurs had beter verdiend, zeker op zijn 42ste verjaardag.

Henk-Jan Winkeldermaat

Reageer op dit artikel