artikel

Hartige oliebollen

Horeca

Ingrediënten (voor tien oliebollen)250 g bloem2 dl melk of watersnufje zout20 g gist2 eieren50 g gemalenkaas50 g garnalenpeperpaprikapoedergehakte peterselieolie BereidingLos de gist op in een beetje lauwe melk. Zeef de bloem en stort de bloem met het zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin. Scheid de eierdooier […]

Ingrediënten (voor tien oliebollen)
250 g bloem
2 dl melk of water
snufje zout
20 g gist
2 eieren
50 g gemalenkaas
50 g garnalen
peper
paprikapoeder
gehakte peterselie
olie

Bereiding
Los de gist op in een beetje lauwe melk. Zeef de bloem en stort de bloem met het zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel erin. Scheid de eierdooier van het eiwit en klop de eierdooier door de melk. Voeg de melk al kloppend bij de bloem. Klop het eiwit stijf. Spatel het eiwit door het beslag. Doe bij het beslag gemalen kaas, gehakte garnalen, kruiden en een beetje gehakte peterselie. Dek de kom af en laat het beslag ca. 20 minuten rijzen.

Verhit de olie tot 190 °C. Schep meteen ijsknijper het beslag in de olie. Bak 3 tot 4 oliebollen tegelijk goudbruin in ca. 4 minuten. Serveer de oliebollen als tussengerechtje of borrelhapje.
Tip: vervang de kaas en garnalen door uitgebakken bacon

Reageer op dit artikel