artikel

Heisessie IDEA en Genootschap

Horeca

Inspiratie uit de natuur. Daar ging het vrijdag 29 oktober 2004 om bij de heisessie van het Genootschap voor Eventmanagers en branchevereniging IDEA. Voor de derde keer zijn deze twee partijen, klant en bureau/aanbieder, bij elkaar. Deze keer om gezamelijk inspiratie te halen uit de natuur. Schapen, Indische loopeenden, een uil, een valk en een paard. In vier groepen werd het gezelschap van 40 personen (IDEA:Genootschap = 27:13) voorgesteld aan dit dierenrijk om vervolgens een slag te maken naar het mensendom.

Het is vroeg in de ochtend, in de mist van de landerijen van Klarenbeek komt Het Glazen Huis in zicht. De BMW X5-en, Renaults Espace en Volvo’s laten de buitenwereld weten dat hier de leden van IDEA en het Genootschap voor Eventmanagers zijn neergestreken. Deze keer niet in mantelpak, pak en stroppert, maar wandelschoenen onder de spijkerbroek en sportieve trui. Lekker informeel dus.

Groep 1 gaat het weiland in, met achter de mist een kudde schapen. Hans Docter is een man met baard, en de roedeleider van de wolfen, zo blijkt bij zijn uitleg over zijn bordercollies: “Bordercollies hebben het instinct van wolven, er is een leider en de rest zijn de werkers. Nou, ik ben die leider, en mijn honden doen voor mij het werk. Wolven hebben een prooi, voor mijn honden zijn dat de schapen. Mensen, let op het gedrag van de hond en de schapen, daar kunt u later in uw werk uw voordeel mee doen.”

Nadat de schapen een parcours afleggen, gedreven door Saartje de bordercollie en op commando van Hans Docter (‘Away’ is rechtsom, ‘come by’ is linksom) is het de beurt aan de groep. Zij krijgen eerst een hok met Indische loopeenden te drijven, waarin de groep dus fungeert als die ene hond en later moeten ze de zware schapen een parcours laten afleggen.

Meer over het dagprogramma later op deze site. Hieronder alvast de foto’s van de dag…