artikel

Kangoeroecarpaccio

Horeca

Kangoeroevlees is niet weg te denken uit de Australische keuken. Het is kwalitatief bijzonder goed vlees, rijk aan proteïnen en met weinig vet.Momenteel lopen er in Australië zo’n 40 miljoen kangoeroes rond. Om ziektes en overbegrazing tegen te gaan, schiet men er 3 miljoen per jaar. Als de kangoeroe is geschoten, wordt het dier binnen vier uur gekoeld naar de slachterij gebracht en verwerkt. Dit alles gebeurt in E.E.G. goedgekeurde slachterijen.Kangoeroevlees kan in Nederland vers geleverd worden en is het gehele jaar verkrijgbaar. Het malse vlees kunt u het beste medium of rosé aanbraden. Het is zo mals dat je er ook uitstekend een carpaccio van kunt maken. Een klassieker, maar dan met kangoeroevlees: kangoeroecarpaccio met rucola, peer-balsamicoglazuur en een parmezaanse wafel.

Ingrediënten (voor 4 couverts)
600 g kangoeroefilet
50 g rucola
1 rode paprika
1 tomaat
0,5 rode ui
15 ml peterselie
olijfolie
balsamico-vinaigrette
balsamico-azijn
perenstroop
parmezaanse kaas
zout en peper

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de salade en dresseer met balsamico-vinaigrette. Verhit de perensiroop en meng met balsamico-azijn.
Parmezaanse wafel: Plaats een ronde uitsteker op bakpapier op een bakplaat en strooi er Parmezaanse kaas in en plaats dit gedurende 12 minuten in de oven op 160°C. Laat de wafel vervolgens afkoelen.
Carpaccio: Marineer de kangoeroefilet in olijfolie met zout en peper. Rol de filet in plasticfolie en plaats de rol in de vriezer. Haal de bevroren rol een half uur voor het snijden uit de vriezer. Snijd op een snijmachine zo dun mogelijke plakjes en bedek hiermee het bord. Breng op smaak met zout, peper en gesnipperde peterselie.
Laat het met carpaccio bedekte bord op kamertemperatuur komen. Plaats de salade in het midden van het bord, druppel er wat peer-balsamicoglazuur over en leg de parmezaanse wafel er bovenop.

Reageer op dit artikel