artikel

Kip-champignonpastei met broccoli

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
60 g margarine
mespunt zout
110 g bloem
ca. 2 eetlepels ijswater
225 g champignons (½ bakje)
125 g broccoli
½ rode paprika
250-300 g ontbeend kippendijvlees
25 g bloem + bloem voor bestuiven
20 g boter
1 citroen
1½ dl kippenbouillon
zwarte peper
1-2 eetlepels melk

BereidingswijzeWarm de oven voor op 220 graden. Wrijf de margarine met het zout door de bloem tot een korrelig mengsel. Voeg zoveel ijswater toe tot een stevig deeg ontstaat. Dek het af en zet het tot gebruik in de koelkast. Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes. Maak de broccoli schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Snij de paprika in stukjes. Snij het kippenvlees in stukken. Wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak het kippenvlees op een matig vuur ca. 4 minuten rondom lichtbruin.

Vul een kleine taartvorm met champignon, broccoli, paprika en kip. Rasp de schil van de citroen. Meng het citroenrasp met de kippenbouillon en zwarte peper naar smaak. Schenk de bouillon uit over de inhoud in de taartvorm. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit ter grote van de taartvorm. Dek de taartvorm af met het deeg.

Maak met een appelboor wat gaatjes in het deeg (en gebruik eventueel wat achtergehouden deeg om er blaadjes van te vormen en ze op het deeg te schikken). Bestrijk het deeg met de melk en bak de taart eerst 15 minuten op 220 graden. Schakel daarna de oven terug op 190 graden en bak de taart in 40 minuten af.