artikel

Kip met pompoen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 250 g kipfilet
 • 1 ui
 • 1 eetlepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
 • zout
 • 2 (ontvelde) vleestomaten
 • 200 g pompoen of patisson in blokjes
 • 1 teentje knoflook
 • 1 appel in blokjes
 • 2 eetlepels rozijnen
 • 50 g zilvervliesrijst
 • ½ kippenbouillontablet
 • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met garam masala en zout. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kipfilet even aan. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Voeg de tomaat, de pompoenstukjes en de appel toe.

Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep alles door elkaar. Voeg de rozijnen, de rijst, de ketjap, het bouillontablet en 2 dl water toe. Breng alles aan de kook en laat het gerecht in ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan zachtjes smoren.