artikel

Lauwwarme schorsenerensalade met citroendressing

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
500 g schorseneren
scheut azijn
zout
scheut melk
1 citroen
3 takjes basilicum of peterselie
1 theelepel (grove) mosterd
3 eetlepels olijfolie
(versgemalen) peper
75 g veldsla

Lauwwarme schorsenerensalade met citroendressing

BereidingswijzeBoen de schorseneren schoon onder stromend water en schil de wortels met een dunschiller onder de lopende kraan. Doe eventueel keukenhandschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd.

Snij de schone wortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in ongeveer 20 minuten gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Hak het basilicum en meng (in een blender of keukenmachine) 1½ eetlepel citroensap met het citroenrasp, de basilicum, mosterd en olijfolie tot een mooie dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Doe de schorseneren in een vergiet en giet er koud water over. Laat de schorseneren uitlekken en leg ze in een schaal. Schep de veldsla en dressing er luchtig door. Lekker bij geroosterd vlees.

Tip: je kunt ook de schorseneren eerst in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen.

Reageer op dit artikel