artikel

Marokkaanse gehaktballen

Horeca

Ingrediënten2 eetlepels pijnboompitten500 gram rundergehakt1 ei 1 beschuit of 3 eetlepels paneermeel versgemalen peperzout 5 gedroogde abrikozen 2 eetlepels gehakte of 1 theelepel gedroogde ketoembar25 gr boter1 eetlepel zonnebloemolie Wortelsalade500 gram geschrapte worteltjeszout 1 teentje knoflook 1/2 theelepel paprika1/2 theelepel gemalen komijnmespuntje cayennepeper 1 eetlepel honing3 eetlepels citroensap2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels gehakte peterseliekaneelpoeder BereidingRooster […]

Ingrediënten
2 eetlepels pijnboompitten
500 gram rundergehakt
1 ei
1 beschuit of 3 eetlepels paneermeel
versgemalen peper
zout
5 gedroogde abrikozen
2 eetlepels gehakte of 1 theelepel gedroogde ketoembar
25 gr boter
1 eetlepel zonnebloemolie

Wortelsalade
500 gram geschrapte worteltjes
zout
1 teentje knoflook
1/2 theelepel paprika
1/2 theelepel gemalen komijn
mespuntje cayenne
peper
1 eetlepel honing
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
kaneelpoeder

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Meng het gehakt met pijnboompitten, losgeklopt ei, verkruimeld beschuit, peper, zout, gehakte abrkozen en koriander. Snijd de worteltjes in dikke plakjes en kook ze met zout en het geperste teentje knoflook beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.

Meng de andere ingrediënten voor de wortelsalade en schep deze door de worteltjes. Verhit de boter en de olie en bak de gehaktballen in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze met de wortelsalade en rijst met een vleugje kaneelpoeder.

Tip: Heerlijk met een wijn als Côtes du Rhone, Côtes du Rhone-Villages, Côtes du Roussillon-Villages, Minervois of Corbieres (15-18 graden).