artikel

Marokkaanse soep

Horeca

Ingrediënten300 gram vlees (naar eigen keuze)1 grote ui1 stukje gemberwortel150 gram linzen of kikkererwten 3 takjes peterselie1 stengel bleekselderij1 kaneelstokje1 theelepel kurkuma 1 theelepel paprikapoeder1 theelepel gemalen komijn3 eetlepels meel 1 eetlepel citroensap 100 gram rijst4 takjes koriander 3 dl tomatensaus10 gram boterzout en peper BereidingSnijd het vlees in heel kleine blokjes. Pel de ui […]

Ingrediënten
300 gram vlees (naar eigen keuze)
1 grote ui
1 stukje gemberwortel
150 gram linzen of kikkererwten
3 takjes peterselie
1 stengel bleekselderij
1 kaneelstokje
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
3 eetlepels meel
1 eetlepel citroensap
100 gram rijst
4 takjes koriander
3 dl tomatensaus
10 gram boter
zout en peper

Bereiding
Snijd het vlees in heel kleine blokjes. Pel de ui en hak deze fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Doe de ui en de gember in een pan met het vlees, de linzen/kikkererwten, de gehakte takjes peterselie en de gehakte selderij, het kaneelstokje, de kurkuma, de paprika en de komijn. Giet er ongeveer 3 liter water bij en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe, sluit de pan af met een deksel en laat 1 uur op halfhoog vuur trekken.

Meng ondertussen het meel met 9 eetlepels water. Voeg de lepel citroensap toe en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten. Spoel de rijst af met koud water, doe deze in de pan en laat 20 minuten meekoken. Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn. Voeg de gehakte koriander toe aan de soep, evenals de tomatensaus en de boter, roer en laat 5 minuten trekken. Voeg vervolgens het meelpapje toe. Goed roeren en laat 5 minuten al roerend doorkoken.

Tip: Lekker met warm brood en dadels of marokkaanse shebakia.

Reageer op dit artikel