artikel

Mince meat pies

Horeca

Ook dit is een typisch Engelse Kersttraktatie: kleine taartjes gevuld met een fijne zuidvruchtenvulling.De vulling kunt u al weken van te voren maken. Ingrediënten (voor 12 stuks)1 appel15 g blanke amandelen75 g harde boter100 g donkere rozijnen100 g blanke rozijnen75 g krenten50 g sukade, in stukjes100 g bruine basterdsuiker1 eetlepel geraspte sinaasappelschil1 eetlepel geraspte citroenschil½ […]

Ook dit is een typisch Engelse Kersttraktatie: kleine taartjes gevuld met een fijne zuidvruchtenvulling.De vulling kunt u al weken van te voren maken.

Ingrediënten (voor 12 stuks)
1 appel
15 g blanke amandelen
75 g harde boter
100 g donkere rozijnen
100 g blanke rozijnen
75 g krenten
50 g sukade, in stukjes
100 g bruine basterdsuiker
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel geraspte citroenschil
½ eetlepel koekkruiden
2 eetlepels cognac
1 ½ pakje roomboterbladerdeeg
melk voor het bestrijken van de taartjes

Bereidingstijd
Mince meat: ± 10 minuten + 3 uur in de oven
Taartjes: ± 15 minuten + 20 minuten in de oven

Bereiding
Schil de appel en snijd hem in heel kleine stukjes. Hak de amandelen fijn. Snijd de boter in kleinestukjes. Schep alle ingrediënten, behalve de cognac en het bladerdeeg, in een ovenschaal doorelkaar. Dek het af met een schone doek en laat het een nacht staan.

Verwarm de oven voor op120 °C. Schuif de schaal in de oven en verwarm de mince meat 3 uur. Laat de mince meat afkoelen enroer de cognac erdoor. Bewaar de mince meat tot gebruik in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Verwarm voor de taartjes de oven voor op 200 °C. Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een grote lap.Snijd hieruit 12 cirkels van 8 cm en 12 cirkels van 5 cm. Bekleed de ingevette holtes van eenmuffinvorm met de grote deeg cirkels en vul ze met mince meat. Dek de vulling af met de kleinecirkels en druk de rand met een schulprandje dicht.

Bestrijk de bovenkant van de taartjes met melk.Bak de taartjes in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem ze voorzichtig uit de vormpjes enlaat ze op een taartrooster afkoelen.

Tip: ook lekker als toetje met een bolletje ijs of een vanillesaus.